5 עובדות חשובות על דיסתימיה

 

האם ניתן לרפא דיסתימיה?

על אף שלא ניתן לרפא דיכאון, אנשים המתמודדים עם דיסתימיה יכולים לחיות חיים מאושרים ומספקים. ייתכנו שינויים בסימפטומים, אך יצירת מערכת תמיכה יציבה יחד עם פנייה לעזרה מקצועית יכולה לעזור במסע להחלמה. 

 

מה מקור השם דיסתימיה?

השם דיסתימיה מגיע משתי המילים היווניות- "דיס" (dys) שמשמעותה חולה או רע ו"תמיה" (thymia) שמשמעותה נפש או רגש. דיסתימיה או הפרעה דיסתמית מתייחסות למצב מתון וכרוני של דיכאון.

 

מדוע דיסתימיה נחשבת להפרעה פרדוקסלית?

מומחים מתייחסים לדיסתימיה כאל הפרעה פרדוקסלית- מצד אחד היא נתפסת כהפרעה מתונה אך מהצד השני בעלת השפעות חריפות בטווח הארוך. מחקרים אפידמיולוגים מראים כי לדיסתמיה יש השפעה הרסנית על חייהם של אלה המתמודדים איתה. 

 

מה ההבדלים בין דיסתימיה לבין הפרעת דיכאון מג'ורי?

דיסתימיה, המוכרת כעת בתור הפרעת דיכאון מתמשכת (Persistent Depressive Disorder- PDD), כוללת פחות סימפטומים מדיכאון קליני. יחד עם זאת הסימפטומים נמשכים לזמן ארוך יותר, לפחות שנתיים. ניתן לקבל אבחנה של דיכאון מג'ורי אחרי שבועיים.

 

מה ההבדל בין דיסתימיה לבין ADHD? 

אנשים עם ADHD לא מאובחן ומטופל עלולים לסבול מדיסתמיה- הפרעת מצב רוח מתונה אך ארוכת טווח. הדבר עלול להיגרם בעקבות התסכולים, הכשלונות, המשוב השלילי והלחצים שמגיעים בעקבות חוסר טיפול או טיפול לא מותאם ל-ADHD.

מאת

איתן טמיר

איתן טמיר, בעל תואר שני בפסיכולוגיה ומנהל מכון טמיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן